Spinning foregår inne i sal på spinningsykler med en instruktør som pusher deg gjennom forskjellige stående og sittende øvelser. Det begynner med lett oppvarming, før motstanden på sykkelen skrus opp og du får muligheten til å utfordre både puls og muskler. Avslutningsvis er det nedkjøling og utstrekking rundt sykkelen.
 
Spinning er ekstremt effektivt hvis du vil øke kondisjon og forbrenning
 
”Alle” kan sykle på en spinnsykkel, uansett form og nesten uansett vekt. Det kreves ingen koordinasjonsevne og folk på forskjellige nivå, ulik alder, mål og forutsetning kan trene sammen
 
Litt av grunnen til at spinning har blitt så populært er det en trygg treningsform med lite risiko for belastningskader. Så dersom man har skader eller ikke er vant til fysisk aktivitet er spinnsalen et fantastisk sted å starte!
 

Spinningen involverer de store muskelgruppene i bena (lår og legger) og i armene. Sørger du for å variere belastningen og presse deg selv, vil du naturligvis bli sterkere i bena, men styrketrening av mage, rygg og ben vil være et godt supplement et par ganger i uken.